Fons personals

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8

 

Volum: 1,3 metres lineals

Data d’ingrés: 2012

Dades extremes: 1966-1999

Suport: paper, documents sonors i altres suports pel que fa als objectes

Instruments de descripció: Fitxa de fons

 

Contingut

En aquest fons hi ha un recull de documents i objectes derivats de la seva acció en la política i l'activisme cultural a Cassà.

Marià Vilallonga Barnada (Cassà de la Selva, 1923-2005) va formar part de la primera candidatura que el PSC va presentar l’any 1979 a Cassà de la Selva. L’any 1983 encapçala la llista del PSC i es torna a presentar a les eleccions 1987 i a les de 1991. En total va ser regidor durant 8 anys, del 1983 al 1991. Va ser quatre anys regidor de sanitat.

En el contingut del seu fons hi ha còpies de documents durant la seva etapa com a a regidor municipal; recull de documentació del PSC, materiral arqueològic del jaciment del Puig del Castell que es va excavar mentre va ser membre de La Colla Excursionista Cassanenca.

A banda d'aquest conjunt arquològic cal destacar la biblioteca i l'hemeroteca. 

Com a regidor de sanitat va formar part del Consell General de la Fundació Geriàtrica Sant Josep.

Membre de la secció d’arqueologia de la Colla Excursionista Cassanenca l’any 1968 i durant la seva etapa es van iniciar les excavacions al jaciment ibèric Puig del Castell.

Llibres; circulars de la Colla Excursionista Cassanenca dels anys seixanta; diversos números dels butlletins Drecera de la Colla Excursionista Cassanenca de l’any 1982 a l’any 1991; fulletons diversos dels anys vuitanta; cassets amb enregistraments d’actes electorals i probablement de Plens; material recuperat de les primeres excavacions al Puig del Castell en els anys seixanta; el joc del tap (joc de taula fet amb suro); articles en mitjans de comunicació i fotocòpies de documents durant el seu exercici com a regidor i relacionats amb la protecció de l’espai de les Gavarres i de les Cadiretes (Ardenya).

Documentació del partit PSC-PSOE (comptes del partit, publicitat electoral de diversos partits...

Història

Marià Vilallonga i  Barnada va morir a Cassà de la Selva, als vuitanta-dos anys, el 12 de gener de 2005. Polític i activista cultural tot i que professionalment va treballar al llarg de gairebé tota la vida a la fàbrica de taps Francisco Oller, SA.

Es va presentar a diferents eleccions municipals sota les sigles del Partit dels Socialistes de Catalunya i va ser regidor a l’Ajuntament de Cassà de la Selva des de l’any 1983 fins a l’any 1991. Va col·laborar en moltes activitats cassanenques i cal destacar la seva col·laboració amb la Colla Excursionista Cassanenca i la seva participació en els primers treballs d’excavació del jaciment ibèric del Puig del Castell als anys seixanta del segle XX.

Instruments de descripció normalitzats:

Descripció del fons Marià Vilallonga Barnada