Fons d'empreses

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8

Volum: 15 metres lineals

Dates extremes: 1920 -1970 (aprox.)

Data d'ingrés: 1991

Suport: paper

Contingut
Conjunta documental generat per l'empresa d'Anisats Duran, ubicada al carrer Ample de Cassà de la Selva i que mostren l'evolució de l'empresa al llarg dels anys. La documentació comptable és la que té més gruix de la donació i està formada per llibres de registre de factures de proveïdors i creditors, llibres d'inventaris, llibres de caixa, llibres d'adreces de clients. També hi ha documentació on estan anotadesles fórmules de licors, i ampolles de licors i etiquetes comercials.


Història
A principis del segle XX, Narcís Duran i Carbó regentava una botiga de queviures al carrer Major (Can Jubert). Més endavant va començar a destil·lar vi per fer alcohol d'una manera rudimentària al carrer Raval, cantonada carrer del Pont, i cap als anys vint va fundar l'empresa de licors Anisats Duran. Narcís Duran va morir durant la Guerra Civil, el 6 de maig de 1937, i el seu germà, Josep M. Duran i Carbó, va continuar l'empresa fins a la seva mort, que esdevingué l'any 1951. Després se'n va encarregar l'esposa de Josep M. Duran, Dolors Olivé i Vidal, que, ajudada pel seu germà Josep, va tirar endavant l'empresa. L'any 1978 l'empresa va ser absorbida per Destil·leries Gerunda i pels volts dels anys vuitanta va tancar definitivament. Dels anys trenta als anys cinquanta l'empresa va passar per l'etapa més brillant de la seva història i el licor més popular que va comercialitzar va ser Aromas de la Selva. A part d'aquest estomacal també van fabricar ratafia, conyac, el rom Becada, etc. L'elaboració de la major part dels productes era molt artesanal; la ratafia, per exemple, era feta amb nous que s'escampaven pel pati de l'empresa i s'aixafaven amb una maça de fusta.