Noticies

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8

PortadaTermenalPEls límits del terme municipal són dinàmics i el dibuix del perímetre municipal ha canviat sensiblement al llarg dels segles, i el patrimoni natural i històric que contenen ha anat passat d'un municipi a l'altre. Això és el que vol explicar el llibre El Termenal del qual en són autors dos cassanencs: Quim Mundet, investigador i Xavier Niell, llicenciat en història i tots dos membres del Grup de Recerca i Estudis Cassanencs. Per fer-ho, els autors han realitzat un treball de camp, trepitjant el territori i també una recerca històrica, consultant centenars de documents i mapes antics tant d'arxius públics com privats. I també han fet un treball de memòria oral, ja que sense els coneixements i les aportacions que han fet els mateixos veïns, tampoc hauria estat possible.

Per fer-lo pràctic en aquest llibre s'hi recullen totes les fites de pedra que conformen el nostre terme municipal, amb la seva fotografia corresponent i una fitxa explicativa i amb un mapa on s'hi explica amb detall per on passa la lína de terme i els canvis que aquesta divisòria ha tingut al llarg del temps

El llibre es presentarà aquest dissabte dia 25 de gener, a les dos quarts de 12 del matí, a la sala de Plens de l’Ajuntament de can Nadal. La presentació anirà a càrrec del doctor en història Elvis Mallorquí i els autors del llibre Joaquim Mundet i Xavier Niell, explicaran com l'han elaborat i les conclusions a les quals han arribat.

Aquest volum és el número 5 de la col·lecció de toponímia dels veïnats de Cassà, que publica l'Ajuntament de Cassà per mitjà de l'Arxiu Municipal (AMCS) i que compte amb el suport de la Diputació de Girona.

IMPORTANT: Ateses les condicions climatològiques d’aquests últims dies hem canviat el lloc de la presentació. Aquesta es farà a la sala de Plens de l’Ajuntament, no davant l'Estació, i a 2/4 de 12 del matí, no a les 11 com havíem anunciat.