Noticies

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8

Cassà de la Selva compta amb un important patrimoni vitrallístic desconegut per a la majoria dels ciutadans, i auest serà precisament el proper tema del cicle de conFoto Vitrall 1ferències En l'espai llegim el temps. La conferència ens descobrirà peces excepcionals, tant per la seva qualitat com per la seva conservació que hi ha tant als espais públics com privats de  Cassà de la Selva. I és que a Cassà, tant a l'església, a la capella de les monges com en algunes

Foto Vitrall 1

cases particulars, hi ha un patrimoni vitrallístic de primer ordre que es relaciona amb la seva particular economia i amb la seva gent. El vitrall, art sovint relacionat amb la religió, té al tombant del segle XIX al XX, un moment d'auge com a part de la decoració dels interiors domèstics i models francesos i anglesos s'importen i es recreeen les vidrieres de Cassà.

Anna Santolària, Sílvia Cañellas i Núria Gil, totes elles membres del Corpus Vitrarum Català i coatures de l'article "la vitrofonia de can Trinxeria" publicat a Llumiguia seran les qui feran un repàs a aquelles peces que hi ha a Cassà de la Selva, tant a l

'església i a la capella de les monges, com en algunes cases particulars. Anna Santolària és vitrallera i conservadora, màster in Stained Glass  Conservation and Heritage Management (Universitat de Nova York) i Sílvia Cañellas i Núria Gil, són doctores en Història de l'Art, codirectores del programa de Registre i Inventari dels vitralls catalans, de l'Institut d'estudis Catalans i membres del Grup de Recerca en Història de l'Art i del Disseny Contemporanis.

La conferència es celebrarà el proper dissabte, dia 26 de gener, a 2/4 de 12 del migdia, al primer pis de can Trinxeria, a la plaça de la Coma, 16.

Com a colofó a l'acte, les conferenciants ens guiaran en una visita per diferents vitralls de Cassà de la Selva.